البطاطس الأوروبية
المقاديــــر4 حبات كبيره من البطاطس2 ملعقة كبيره من زيت نباتيملح خشن او عادي4 قطع من الزبدهجبنه موزاريلاقليل من الفلفل الاسودفويل/قصديرالطــــــريقـــة
أول خطوه حنشغل الفرن على درجه حراره 180
بعدين حنغسل البطاطس بمايه بارده
ننشف البطاطس بورق الكلينكس كويس جدا
بإستخدام الشوكه حنبتدي نشوك البطاطس في كل النواحي
نضيف الزيت على البطاطس ونخلطهم ونقلبهم كويس جدا
بعدين نضيف الملح وبرضو نتأكد ان نقلبه كويس
حنفتح الفرن ونكون حاطين صنيه او صاج مغلفه بورق الفويل/القصدير
علشان لما نيجي نحط البطاطس على الشوايه وينزل الزيت مايعملش دخان
حنسيبه يتخبز لمده ساعه كامله
حنطلعه من الفرن ونخلي بالنا لان بيكون جدا سخن
وبالسكينه حنقطع البطاطس بالطول
ونلاحظ ان كل الخطوات الجايه لازم بعد طلوع البطاطس مباشرة ماينفعش نستنى لغايه لما تبرد وإلا تبوظ الوصفه
وبعدين بالعرض حنعمل نص فتحه زي علامه الصليب او
+
ومن الجوانب نضغط عليه بالإيد
حنضيف قطعه من الزبده داخل البطاطس
وحتلاحظو ازاي دابت
وآخر خطوه حنضيف الجبنه الموزاريلا
وممكن كمان نعمل خلطه سهله وهي
قطع طماطم مكعبات + قطع بصل مكعبات+ صلصه طماطم+ ملح وفلفل
وعلى نار لغايه لما يندمجو كويس وبعدين نضيفها على البطاطس
بعد خطوه الزبده وفوق الخلطه دي نضيف عليها الجبنه
وبما ان البطاطس سخنه جدا فالجبنه حدوب ودا شكلها النهائي
بعد اضافه فوق الوش شويه من الفلفل الاسود